image

Voor zover ik weet is nederland het enige land dat dit gezegde kent. En al klinkt het nog zo banaal, het is een waarheid als een koe.
Als je haar voor geen meter zit zie je dat meteen. En wat je ook ziet is dat zoiets niet bijster flaterend is… Tijdgebrek  geen zin of ontkenning dat dit te simpele feit van invloed op je is, doet menigeen grijpen naar een elastiekje voor het dulle staartje van vet haar of voor mannen vaak het petje of modieuze “stoere” mutsje.
Hoe het ook zij, het moge duidelijk zijn, hier is gewoon een bad hairday gaande.

Nou en?

Zal ik je vertellen. je gevoel over je looks hebben direct een link met hoe jij er vandaag bij staat. Zelfverzekerd, optimistisch of voel je je sloppy en heb je eigenlijk liever niet dat je omgeving nog eens een lange blik op je werpt… Juist ja, als je haar maar goed zit..

Feit is:

Dat je bijna automatisch bij goed verzorgd, schoon en zelfs gemodelleerd haar maar zelden kiest voor kleding waar je je minder representatief in voelt. Denk aan een bloesje met een vlek of die spijkerbroek waarvan je weet dat de versleten stof op je achterste je billen uitgezakt doen lijken. Als je haar maar goed zit…

Belachelijk.

En dus toch juist niet. Jezelf de tijd, ruimte, aandacht gunnen om s morgens je haar te laten zitten als een dijk, maakt je dag. Bij haar dat je niet meer uit de slaapstand krijgt. (jah die toef schuin achterop die ervoor zorgt een fikse streep hoofdhuid ziet.) Gewoon geen pardon, wassen en stylen die hap.
Alles lijkt beter voor die dag na zo n fix-up. Geklieder met gel, water en kam zorgen alleen maar voor een lelijk plakkaat op je bol.

en hoe komt die gekke Tessa daarbij…

Ach niet zo moeilijk hoor. Natuurlijk is er weer onderzoek naar gedaan. Waanzin, zonde van het geld. Je voelt het namelijk zelf en dat is net zo betrouwbaar. Je ziet het aan de mensen om je heen, ze blijven plukken aan de onwillige dos, kijken in etalages als ze denken dat niemand het ziet en het kan niet anders dan bijzonder broeierig en jeukerig zijn om de godganse dag met een kek gebreid mutsje te lopen…binnen!

Een instant “heerlijk!!” Gevoel..

Is dus letterlijk binnen handbereik. Zorg dat je haar goed zit. Zo simpel kan het zijn. Wees wederom lief voor jezelf en ban de bad hairday uit je systeem. Daar ben je te goed voor. X!

Advertisements